Tuesday, April 5, 2011

Македонски

Теми,состави,есеи,презентации,лектири од областа на македонски јазик

Превземи

Чајлд Харолд 
Црно Семе
Франческо Петрарка - Канцоњерот
Гарванот - Едгар Алан По
Холистичко Доживување
Кирил и Методиј
Кирил Пејчиновиќ и Јоаким Крчовски
Кочо Рацин - Реферат
Миладинов - Краток Реферат
Жената во народната поезија - Лектира
Македонска Крвава Свадба
Обработка на Фадета
Пекол
Пиреј
Прличев - Сердарот (Неда)
Пустина
Романтизмот во македонската народна лирика во 19век
Шагринска Кожа
Живко Чинго - Големата Вода ( Семинарска)
Шолохов - Судбината на човекот
Смртта на Иван Илич
Запрено Семе - Состав
Гилгамеш - Состав
Цвет - Состав
Дон Кихот - Состав
Хамлет - Состав
Љубов - Состав
Трудот и работата (Шагринска Кожа) - Состав
Жена - Состав
Кочо Рацин - Состав
За библијата - Состав
Стилски Фигури
Гете - Вертер
Злосторство и Казна
Зора над аголот
Александар Сергеевич Пушкин - Евгениј Онегин
Декамерон
Живко Чинго
Кандид
Жан Валжан - Клетници
Клетници за делото
Константин Миладинов - Т'га за југ
Печалбари - Антон Панов
Сид
Смртта во Венеција
Глобализација - Состав
Тартиф
Трансформација на мотивот Болен Дојчин
Чехов

18 comments:

 1. zasto ne mozat da se prevzemat??

  ReplyDelete
 2. стварно засо немозат да се превземат..помош!

  ReplyDelete
 3. Сега може да се превземат !

  ReplyDelete
 4. Како се превземаат ?

  ReplyDelete
 5. Треба само да кликнете на "Превземи" и ке ви се отвори нова страна каде што можете да ги превземете .

  ReplyDelete
 6. кога одам на ПРЕВЗЕМИ ми се отвара една страна и ми пишува несо DOWNLOAD а нема ни трга ни глас од темиве...Ај ХЕЛП :))

  ReplyDelete
 7. Ке кликнете на таа сликичката каде што ви пишува "HotFile" потоа ке почекате 15 секунди и ке стиснете на "Regular Download" и ке ви се појави потоа "Download"

  ReplyDelete
 8. Линкот не ви работи, дајте на друго ставате ги ми треба за 1 ден!!! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ставен е нов линк се е во ред со страната , извинете за задоцнувањето ...

   Delete
 9. NAJGOLEM LAJK!!! fala mn! mi pomognavte

  ReplyDelete
  Replies
  1. Нема на што. Тука сме за да ви помогнеме.

   Поздрав

   Delete
 10. kako moze da se prezvemat?

  ReplyDelete
 11. какви се овие срнња состави без врска ти се заебавш ли со нас бе копиљ?

  ReplyDelete
 12. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 13. kako moze da se prevzemat

  ReplyDelete
  Replies
  1. This comment has been removed by the author.

   Delete
 14. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 15. имате ли за константин миладинов поезијата

  ReplyDelete